Veel betrokkenheid en inspiratie tijdens Fieldlabmiddag

14 juli 2022

Donderdag 30 juni ontmoetten stuurgroepleden, projectleiders, kernteamleden, betrokkenen vanuit het Rijk, Provincie en regio en medewerkers van Fieldlabs Noord-Limburg elkaar bij Villa Flora in Venlo. We blikken nog even terug.

Na een opening van Inge Homan, programmamanager Fieldlabs Noord-Limburg, nam Josephine Maranus ons mee in het project Taste of Insects. In dit project slaan studenten van HAS Hogeschool Venlo, Fontys Venlo en Maastricht University de handen ineen om het gewenste smaakprofiel van een krekelburger vast te stellen. Deelnemers reageerden erg positief en verassend op de krekelballen die in de tussentijd uitgeserveerd werden.
Daarna luisterden we naar het inspirerend project het ‘Knabbelpad’ waarin onder andere de biodiversiteit van bestaande ruiterpaden wordt onderzocht.
De rest van de middag zijn de vijf verschillende Fieldlabs aan de slag gegaan in aparte deelsessies. Eerste inzichten, uitdagingen en aandachtspunten werden met elkaar besproken. Daarnaast stond de planvorming voor het komende half jaar en 2023 centraal. Deelnemers schoven aan bij verschillende fieldlabs waardoor er open geluisterd en gediscussieerd kon worden over elkaars opvattingen en perspectieven. Er was veel betrokkenheid en inspiratie. Wij kijken terug op een zeer waardevolle bijeenkomst. Dank aan alle betrokkenen en deelnemers voor hun bijdragen!

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down