Van bitterbal naar krekelbal

27 februari 2023

In het project 'Taste of Insects' wordt door Fontys Venlo, HAS green academy en Maastricht University onderzoek gedaan naar het gewenste smaakprofiel van burgers en balletjes gemaakt van krekels. Dit alles om ons bewust te maken van duurzame en gezonde voeding die het milieu niet verder belast. 

Onlangs gingen 26 enthousiaste kinderen aan de slag met het ontwikkelen en bedenken van nieuwe producten gemaakt op basis van krekels. Ze hebben productverpakkingen getekend en durfden het zelfs aan om krekelballetjes te proeven!

Eerder deze maand hebben we samen met studenten tussen de 18 en 25 jaar oud gebrainstormd over smaakbeleving. Dit met verassende resultaten die ons helpen beter inzicht te krijgen in gewenste smaakprofielen. Met deze resultaten en inzichten gaan studenten van HAS green academy nieuwe recepten ontwikkelen die passen binnen onze eetcultuur. Binnenkort meer hierover.

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met De Krekerij. Bij de Krekerij maken ze smakelijke producten van krekels en sprinkhanen waardoor insecten eten lekker en verantwoord wordt.

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down