Terugblik studentenchallenge 

25 april 2023

Eind maart liep de Maastricht University campus in Venlo vol met studenten. Voor de meesten van hen onbekend terrein, want naast studenten van de universiteit waren er ook studenten van Yuverta, Gilde Opleidingen, HAS green academy en Fontys Venlo in huis. Op uitnodiging van het Fieldlab Voeding & Gezondheid werkten zij in multidisciplinaire groepen aan relevante vraagstukken uit de praktijk, ingediend door Carezzo Nutrition, De Zorggroep, JOGG Limburg ‘gezonde jeugd, gezonde toekomst’ en LiFi Gezonde Basisschool van de Toekomst.

Het centrale thema was ‘vitaal ouder worden’. Studenten werden uitgedaagd in creatief nadenken, samenwerken en oplossingen bedenken, om zo tot vernieuwende concepten te komen waar de praktijk echt iets aan heeft. In multidisciplinaire groepen werkten de studenten aan 4 challenges uit de praktijk:  

Challenge 1 van Carezzo Nutrition bv:
Hoe kunnen we ouderen meer eiwitrijke voeding laten consumeren?

Challenge 2 van De Zorggroep:
Hoe kun je als zorgprofessional gezonde voeding promoten bij patiënten en collega’s?

Challenge 3 van Gezonde basisschool van de toekomst:
Hoe kunnen we de principes van Gezonde basisschool van de toekomst omzetten naar een plan voor secundair onderwijs?

Challenge 4 van JOGG:
Hoe bereiken we jongeren met overgewicht of obesitas? Hoe motiveren we hen om deel te nemen aan het programma van JOGG? Hoe bereiken we jongeren die niet actief zijn vanwege financiële redenen? 

De dag werd afgesloten met 13 mooie presentaties over de ontworpen concepten. Uiteindelijk kwamen er twee winnaars uit de bus:
 

De juryprijs was voor 'Foodies for Future'
Zij willen middelbare scholen helpen om hun leerlingen gezond te maken en te houden, door er coaches aan te stellen die zich focussen op gezonde gewoontes van de leerlingen.

De publieksprijs ging naar 'Joram's Angels'
Zij willen 'De kost' lanceren; een regionale krant, gratis en gericht op gepensioneerden. Met een smaakvolle portie van het lokale gebeuren, gezonde recepten, regionale evenementen gericht op ouderen, kortingcoupons, gezonde weetjes, enzovoorts. 

We willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan deze geweldige dag!  

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down