Terugblik Fieldlab middag

22 juni 2023

In het Future Forum van de Villa Flora werden de bezoekers welkom geheten door programmaleider Inge Homan. Vervolgens maakten we onder leiding van de dagvoorzitter, een rondje langs de vijf verschillende Fieldlabs.

De projectleiders van de Fieldlabs zoomden in op de noodzaak en kracht van samenwerken in de grote opgaven waar we voor staan. Ze gingen in op interessante thema’s binnen de Fieldlabs en deelden inhoudelijke informatie over projecten waaronder CO2-reductie, circulair ondernemen en duurzame voeding. Hierbij hebben we elkaar nodig om oplossingen te vinden.  

Gastspreker Melvin Redeker is avonturier met meer dan 25 jaar ervaring met gewaagde expedities. In zijn inspirerende verhaal nam hij ons mee naar de Himalaya.  Hij inspireerde de aanwezigen - aan de hand van een aantal aansprekende praktijkverhalen - over het belang van samenwerken, innoveren en het omgaan met verandering en tegenslag.  

Tijdens de podiumsessie sloot Gonda Grutters (programmaleider VerduurSAMEN20230 bij de gemeente Bergen) aan om de ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming binnen de Gemeente Bergen te onderstrepen.

Hoe zorgen wij dat we in 2035 90% van ons waterverbruik gereduceerd hebben? Zo luidde de eerste uitdagende pitch van Sander Mens, Hessing Supervers. Daarnaast hield Sander een pitch over blockchaintechnology; een technologie die gebruikt wordt voor het transparant maken en automatiseren van de productieketen.
Hoe kan de regio Noord-Limburg bijdragen aan de initiatieven van de gemeente Bergen tav hun doelstelling om in 2030 energieonafhankelijk te zijn? Zo luidde de pitchvraag van Gonda Grutters.

De bezoekers gingen vervolgens in verschillende actieve deelsessies aan het werk. De pitches werden met elkaar besproken, uitgediept en er werden ideeën gegenereerd. Terug in het Future Forum werden eerste inzichten en uitkomsten met elkaar gedeeld in een plenaire afsluiting. Verrassende en creatieve uitkomsten waar zeker een vervolg aan wordt gegeven.  

Foto's van deze middag zijn te bekijken via de volgende link: Fieldlab middag 8 juni 2023 | Flickr  

Let’s create and grow 🌱

 

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down