Studenten onderzoeken gezondheidseffecten artisjok en asperge

26 oktober 2023

Het project Nutrinval wordt uitgevoerd binnen het Fieldlab Voeding & Gezondheid. Studenten van Maastricht University en HAS green academy gaan in samenwerking met Compas Agro en Brightlands Campus Greenport Venlo onderzoek doen naar de gezondheidseffecten van bioactieve stoffen in artisjok en asperges. Bioactieve stoffen zijn verbindingen in voedingsmiddelen die positieve effecten kunnen hebben op de menselijke gezondheid. Een voorbeeld van een bioactieve stoffen zijn antioxidanten. 

Het onderzoek is gericht op welke bioactieve componenten kunnen worden gevonden in artisjok en asperges, in welke hoeveelheid zijn deze componenten aanwezig, welke gezondheidsvoordelen bieden ze en hoe kan de opneembaarheid van deze stoffen verbeterd worden? Het uiteindelijk doel is een groter begrip over het belang van groenten in een gezond dieet waardoor we uiteindelijk een bijdrage leveren aan een gezond Noord-Limburg!  

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down