Studenten helpen lokale bedrijven

21 maart 2024

Zo'n 100 studenten van Yuverta, Gilde Opleidingen, HAS green academy, Fontys Venlo University of Applied Sciences en Maastricht University Campus Venlo werden uitgedaagd om een innovatieve oplossing te bedenken voor challenges uit het bedrijfsleven. De challenges richtten zich op plantaardige voeding, voedselverspilling en voeding en beweging. De opdrachtgevers dit jaar waren Van der Valk Hotel Venlo, Kokkerelli | Stichting Kids University for Cooking en Hutten Catering.

Aan het einde van de dag moesten alle groepen hun creatieve idee voor een jury pitchen. De challenge die de winnende groepen hebben opgepakt is van Hutten Catering en luidde: ‘Hoe kunnen we het eetmoment van de patiënten in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie omvormen tot een sociaal en beweeg moment?’.

𝗣𝘂𝗯𝗹𝗶𝗲𝗸𝘀𝗽𝗿𝗶𝗷𝘀
De meeste stemmen voor de publieksprijs gingen naar Lotte Peute, Timo Jonkers, Karlijn Jacobs, Jill Hendrix, Jamie Joosten en Jesper Kaelen van de groep ‘Lepeltje, lepeltje’. Zij bedachten een ‘Max drive through’ waar patiënten in het Prinses Maxima Kinderoncologie centrum met een fietsje doorheen kunnen rijden en een gezonde maaltijd krijgen om deze vervolgens samen op te eten in het Max Café. Zo ontstaat er ook nog eens mooie sociale interactie tussen de patiëntjes.

𝗝𝘂𝗿𝘆𝗽𝗿𝗶𝗷𝘀
De winnaars van de juryprijs zijn Justine Geraedts, Daniek van der Vleuten, Demi van der Velden, Tijn van Dorst, Denice Jacobs en Raf Keulen van de groep 'Limburg en de rest'. Zij bedachten een treintje dat door het Prinses Maxima Kinderoncologie centrum rijdt om de patiëntjes op te halen voor een ‘smaakfestival’. Het treintje zou als project door TU studenten ontworpen kunnen worden.

Van harte gefeliciteerd allemaal!

In de jury zaten Janiek Koolen, Niels Bron (Hutten Catering), Lieve Tacken, Marit Kuijpers (Van der Valk Hotel Venlo), Ilse van Lier (Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking) en Hans Corsten (Crossroads programmamanager Agrofood).

Bekijk hier het verslag en de video van Omroep Venlo: Studenten uit de regio moeten lokale bedrijven een handje helpen | Omroep Venlo

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down