Samenwerking tussen Fieldlabs Noord-Limburg en Brightlands Campus Greenport Venlo

24 juni 2022

Een hechte samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven is de basis voor baanbrekende innovaties, projecten en startups op de vier Brightlands campussen. Hoe werken wij samen met Brightlands Campus Greenport Venlo en wat levert het op? 

“De Fieldlabs Noord-Limburg zijn ontmoetingsplaatsen waar het gaat het om kennis ontwikkelen, kennis delen en kennis vastleggen”, vertelt Josephine Maranus, projectleider van het Fieldlab Voeding en Gezondheid. “Studenten van mbo tot universiteit werken er samen met bedrijven aan vraagstukken uit de praktijk. Dit is goed voor iedereen: een uitdagende leeromgeving voor studenten, toegang tot onderzoek voor bedrijven en aansluiting bij de praktijk voor de onderwijsinstellingen!”    

De Fieldlabs vertoeven graag op Brightlands Campus Greenport Venlo omdat daar volgens Josephine innovatie en samenwerken gemeengoed zijn. “Het een inspirerende leeromgeving voor onze studenten: hier zitten bedrijven, startups en onderzoeksinstellingen dichtbij elkaar. Er is een open sfeer en je legt gemakkelijk contact. De vijf Fieldlabs raken ook alle thema’s waar Brightlands mee bezig is.”  

De Fieldlab Voeding en Gezondheid is onder andere betrokken bij de GreenFood4Health Challenge. “Via deze challenge koppelen we studenten van verschillende opleidingen aan elkaar. Door studenten van verschillende niveaus en disciplines zoals marketing, food innovation, voeding en communicatie samen te laten werken aan een concrete vraag vanuit de praktijk, ontstaan de meest verrassende ideeën en oplossingen. Een ander voordeel van deze challenge is dat de studenten elkaar én de bedrijven in de regio beter leren kennen.” 

Vanuit de Fieldlabs loopt er ook een project op de campus waar studenten van de HAS Hogeschool onderzoek doen naar de inhoudsstoffen van mais. “Mais zit vol vitaminen en mineralen. Maar wat voor handige stofjes zitten er nog meer in die gele korrels? Daar proberen de studenten via dit onderzoek achter te komen’, vertelt Josephine. Een ander Fieldlab-project is Taste of Insects waar studenten van HAS Hogeschool, Universiteit Maastricht, Fontys Venlo en Gilde Opleidingen werken aan een vraag van een bedrijf die insectenburgers maakt. “Dit bedrijf heeft de studenten gevraagd of ze de optimale smaak van een insectenburger kunnen creëren. Zij werken hiervoor samen met smaakpanels, producenten en koks: alle expertises komen hier bij elkaar.” 

Via Fieldlabs leggen werkgevers in de regio volgens Josephine ook snel verbinding met het talent en hun werknemers van de toekomst. “In de Fieldlabs onderzoeken en testen we samen ideeën en concepten waar uiteindelijk heel Noord-Limburg de vruchten van plukt: onderwijs, bedrijfsleven, burgers en de regio!” 

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down