Samenwerken tussen mbo en hbo

21 september 2023

Frans van Haperen, docent bedrijfskunde aan de HAS green academy, is dit schooljaar gestart als gastdocent bij Yuverta in Horst. Voor de periode van een jaar gaat hij 3e jaars studenten begeleiden in het opstellen van ondernemersplannen. Zijn specifieke kennis en ervaring op het gebied van bedrijfseconomie, hrm, management en onderzoek vanuit zijn rol, neemt hij mee om studenten van Yuverta nieuwe kennis en inzichten te bieden en hun leerervaring te verrijken.

De eerste weken les bij het Yuverta zitten erop en Frans’ eerste indruk is heel positief. Studenten zijn geïnteresseerd en gedreven. Om de leerervaring voor studenten verder te verbeteren zijn ze op bedrijfsbezoek geweest bij Honderd%hond; een dagopvang voor honden. Studenten doen op die manier rechtstreeks waardevolle ervaring op: zij leren wat het is om in dialoog te treden met bedrijven over toekomstvisie en uitbreidingsplannen. De studenten worden komende weken uitgedaagd om een realiseerbaar ondernemersplan te schrijven.

Staff-exchange is een project binnen het Fieldlab Grenszlab. Wilt u hier mee over weten, neem dan gerust contact op met projectleider Nick Poeth via n.poeth@fieldlabsnoordlimburg.nl

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down