Samenwerken aan gezonde voeding voor iedereen

23 maart 2023

Voedselbank Venlo helpt inwoners van de gemeente Venlo die het financieel niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp. Zo zorgen zij ervoor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. 

De Voedselbank Venlo heeft het concept van de pakketuitgifte veranderd naar een winkelconcept. Klanten mogen een aantal producten kiezen die passen bij hun gezinssituatie. Het is de uitdaging om ervoor te zorgen dat de klanten de meeste gezonde keuze maken uit het aanbod. In het Fieldlab Voeding & Gezondheid wordt een concept ontwikkeld hoe vrijwilligers van de voedselbank positieve keuzes op het gebied van voeding kunnen stimuleren. Deze kennis kan vervolgens ook bijdragen om buiten de voedselbank gezonde keuzes op het gebied van voeding te maken.  

Wij zijn erg benieuwd naar hun bevindingen en de resultaten delen wij graag op een later moment. 

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down