Samen bouwen aan een duurzame toekomst  

26 oktober 2023

Het project CARBON-les is een praktijkgericht traject voor bedrijven in de logistieke sector die hun CO2e-uitstoot zelf willen leren meten en reduceren. Het traject bestaat uit 4 strategische en 4 operationele workshops.

In de eerste workshop bij CTV Intermodal Container Transport, Rhenus Logistics en TransMission Weert hebben we de relevante wet- en regelgeving doorgenomen en de uitstootprocessen binnen deze bedrijven geanalyseerd. Hierdoor hebben we een helder beeld van de uitstoot binnen deze bedrijven. De komende sessies gaan we nog dieper in op deze processen en kijken we naar mogelijke oplossingen om de uitstoot te reduceren.  

CARBON-les is een project van het Fieldlab Technological Innovation & Smart Logistics (TISL) en wordt uitgevoerd in samenwerking met Maastricht University Campus Venlo en Fontys Venlo. Via ons uitgebreide netwerk en samenwerking met studenten, streven we naar duurzame verandering.  

Wilt u meer informatie hierover of gaat u graag in gesprek over hoe u uw eigen organisatie kunt verduurzamen? Neem dan contact op met Fred Nooijen, projectleider Fieldlab TISL via f.nooijen@fieldlabsnoordlimburg.nl of 06 25478725 

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down