Regio Deal, Regio Noord-Limburg toegekend   

21 maart 2024

Dat Noord-Limburg nu voor de tweede keer een Regio Deal ontvangt is een bevestiging dat de acht Noord-Limburgse gemeenten, samen met de Provincie Limburg en andere partners, de afgelopen jaren de juiste richting zijn ingeslagen. Er liggen nog kansen en uitdagingen genoeg. Deze pakken we graag met beide handen aan.

Samenwerken loont
Met verschillende partners hebben we een sterk voorstel gemaakt. Dit wordt nu beloond met extra geld vanuit het Rijk. Dit gaan we gebruiken voor een gezonde toekomst van Noord-Limburg in de vorm van samenwerkingsprojecten op belangrijke onderwerpen.
In de aanvraag hebben we ons gericht op de onderwerpen: Kennis-ecosystemen en duurzaam ondernemen, Talentontwikkeling, Vitale gemeenschappen & Positieve Gezondheid en Veiligheid.

Er is veel energie en steun om samen met ondernemers, scholen en andere partners de problemen in de regio aan te pakken en de kansen die er liggen te benutten. We kunnen nu echt aan de slag gaan. Natuurlijk doen we dit samen met partners. We zijn heel blij met dit goede nieuws en bedanken iedereen die heeft geholpen bij het maken van het voorstel. We kijken uit naar verdere samenwerking!

Antoin Scholten, voorzitter Regio Noord-Limburg en burgemeester Gemeente Venlo Namens de acht Noord-Limburgse gemeenten en de Provincie Limburg.

Het Rijk maakt 10 miljoen euro vrij om te investeren in de brede welvaart van Noord-Limburg. Om samenwerking te bevorderen verwacht het Rijk ook een bijdrage van de lokale overheid én van de initiatiefnemers die een project starten in de Regio Deal.
De komende maanden staan in het teken van de formele en inhoudelijke uitwerking zodat in september de Regio Deal Noord-Limburg officieel toegekend kan worden.

Wat is een Regio Deal?
In de Regio Deals werken de overheid, provincies en regio’s samen om het leven, wonen en werken in de regio beter te maken. Vooral op plekken die een extra steuntje kunnen gebruiken. Het Rijk maakt geld vrij om samen met de provincie en de regio, in te zetten voor het goede leven Noord-Limburg. Lees hier meer over wat een Regio Deal is.

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down