Onderzoek naar warme groentelunches op basisscholen

19 september 2023

Het aantal kinderen met overgewicht in Nederland neemt toe en te weinig kinderen hebben een gezond eetpatroon. Ook de kennis over waar ons voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is neemt steeds meer af. 

Daarom start Kokkerelli vanuit het programma Jeugd, Voeding en Gezondheid, van Brightlands Campus Greenport Venlo, met warme groentelunches op drie basisscholen in de regio. 

Universiteit Maastricht, onder leiding van Ilse van Lier, gaat het onderzoek naar de effecten van de groentelunches doen. Daarbij wordt ook gekeken naar: hoe lekker kinderen de lunch vinden, of hun houding tegenover groente verandert, hoeveel groenten zij eten, hoe het eetpatroon thuis is. De warme, groenterijke schoollunches worden verzorgd door Tommy Tomato. Zij leveren warme lunches vol groente op basisscholen. Zo krijgen kinderen een extra portie groente binnen en leren ze nieuwe smaken kennen. 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Regiodeal. Lees meer over het onderzoek en kokkerelli: Onderzoek schoollunches (kokkerelli.nl) 

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down