Nieuwe minor 'Green Logistics' richt zich op duurzame en groene logistiek  

22 april 2022

Twee enthousiaste studenten Bedrijfskunde en agrifood-business aan de HAS University of Applied Sciences in Venlo, Koen Loonen en Tim Brouwers, verdiepen zich in het kader van hun afstudeeropdracht in het opzetten en invullen van de minor ‘Green Logistics’. 
 
De minor ‘Green Logistics’, ook wel duurzame logistiek genoemd, is in een ontwikkelfase en het uitgangspunt is om deze breed aan te bieden: zowel aan mbo als hbo studenten als medewerkers van bedrijven. Enerzijds vinden verschillende onderwijsinstellingen, waaronder HAS Hogeschool, Fontys Venlo, Gilde Opleidingen en Yuverta aansluiting bij de praktijk en anderzijds kunnen bedrijven gebruik maken van samenwerkingen in mbo en hbo en staan ze in contact met aankomend talent in de regio. 
 
Om theorie en praktijk met elkaar te verbinden wordt er gezocht naar mogelijke vormen van interactie met agrarische/logistieke bedrijven in de regio Noord-Limburg. Van belang is dat duurzame logistiek betrekking heeft op deze bedrijven, zodat zowel studenten als bedrijven voordeel uit deze samenwerking halen. 
 
Graag komen wij in contact met agrarische en logistieke bedrijven in de regio Noord-Limburg die mee willen denken en met ons willen samenwerken in het kader van deze minor ‘Green Logistics’. 
Is uw interesse gewekt? Neem contact op met Nick Poeth (n.poeth@fieldlabsnoordlimburg.nl), projectleider Fieldlab Grenszlab. 

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down