Nieuwe digitale transformatiescan voor MKB Logistiek gelanceerd

2 juli 2024

Het Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI) van de Universiteit Maastricht en Fontys Venlo hebben een nieuwe tool ontwikkeld om middelgrote logistieke bedrijven te ondersteunen in hun digitale transformatie. De Digital Readiness Scan (DRS), ontworpen door Logistiek Digital, is een cruciale stap voorwaarts in het begrijpen van digitale volwassenheid binnen de sector.

De DRS is voor het eerst toegepast bij twee middelgrote logistieke bedrijven in de Venlo regio, waarbij het ontwerp en de methodologie zijn geanalyseerd door een team van onderzoekers. De scan heeft sterke punten geïdentificeerd, zoals het vermogen om een overzicht te geven van de digitale staat van een organisatie en het stimuleren van strategische discussies.

Ondanks de voordelen, heeft de DRS ook beperkingen. Het wordt gezien als een sequentiële aanpak die niet empirisch onderbouwd is, wat leidt tot aanbevelingen voor verder onderzoek. Om bedrijven beter te begeleiden, zal de DRS worden uitgebreid met hulpmiddelen voor het in kaart brengen van bedrijfs- en digitale strategieën, interne ICT-landschappen en procesautomatisering.

Het DATASET-project, dat deze initiatieven ondersteunt, gaat nu de volgende fase in met als doel het versterken van de digitale infrastructuur van het MKB in de logistieke sector. Met deze ontwikkelingen positioneert Nederland zich als een koploper in de digitale transformatie van logistiek voor het MKB.

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down