Moral Food Game voor duurzaam voedsel

25 juni 2024

Het project Moral Food Game, onderdeel van Regiodeal Noord- Limburg onderzoekt hoe consumenten duurzame voedselkeuzes maken. Daarnaast wordt onderzocht hoe er via een game op een correcte manier data verzameld kan worden. Dit project wordt geleid door Sonja Floto-Stammen van Fontys Venlo en Alie de Boer van Universiteit Maastricht,

Samenwerking met bedrijven
Drie innovatieve bedrijven werken mee aan dit project: FelixPrinters (3D-voedselprinten), NGN (insectenproductie) en Phytowelt Green Technologies (duurzame ingrediƫnten). Ze willen samen een duurzamer voedselsysteem creƫren.

Spelsessies
Van augustus tot oktober zijn er 12 spelsessies met zes deelnemers per sessie. Deelnemers spelen rollen zoals consument of producent en bespreken voedselkeuzes. Welke normen en waarden zitten er achter een voedselkeuze? Duurzaamheid, diervriendelijkheid, milieuaspecten, smaak, dit alles komt aan bod. De uiteindelijke resultaten worden gedeeld via microlectures, een rapport en een academisch artikel. Dit helpt bij het ontwikkelen van een duurzaam voedselsysteem.

Doe mee
Wil je meedoen of meer weten? Mail naar s.flotostammen@fontys.nl.

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down