Meet uw organisatie al CO2 uitstoot?

22 juni 2023

De emissie van broeikasgassen moet echt omlaag! Door de wetgeving moeten logistieke bedrijven jaarlijks over hun milieu-impact rapporteren gerelateerd aan de volgende drie scopes:

• Scope 1 omvat directe emissies van bronnen die een organisatie zelf bezit of controleert, bijvoorbeeld emissies van haar eigen gebouwen, transport en productie gerelateerde activiteiten.
• Scope 2 betreft indirecte emissies van aangekochte energie, zoals elektriciteit, warmte of koeling, gegenereerd buiten het bedrijf, maar verbruikt door het bedrijf.
• Scope 3 betreft ook indirecte emissies, maar dan veroorzaakt door de bedrijfsactiviteiten van andere organisaties. Meestal gaat het om emissies veroorzaakt door leveranciers in de toeleveringsketen, uitbestede activiteiten en het woon-werkverkeer van werknemers.

CARBON-les gaat bedrijven helpen met de eerste stappen binnen hun duurzaamheidstraject door middel van informatiesessies, workshops en leernetwerkbijeenkomsten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen strategische trajecten om tot een overzicht te komen in uitstoot voor het hele bedrijf, daarnaast wordt er via individuele trajecten ingezoomd op de uitstoot van diverse processen binnen het bedrijf. Belangrijk is dat de strategische en individuele trajecten met de organisatie centraal staan! Bedrijven worden geholpen met het in kaart brengen van externe factoren, zoals de huidige CO2 emissie, wet- en regelgeving en om deze te koppelen aan de doelstellingen van hun bedrijf. Vervolgens wordt de diepte ingegaan om de CO2 uitstoot inzichtelijk te maken en te reduceren.

Wil jij meer informatie over dit project? Neem contact op met Fred Nooijen: f.nooijen@fieldlabsnoordlimburg.nl.

 

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down