Innovatie Ecosysteem Positieve Gezondheid

9 mei 2023

In Nederland werken steeds meer partijen, waaronder zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten, GGD-en en onderwijsinstellingen vanuit een breed perspectief op gezondheid. In deze brede gezondheidsconcepten gaat het niet (alleen) om ziekte en beperking, maar ook om zaken als welbevinden, eigen regie, veerkracht en zingeving.

Beweging Limburg Positief Gezond is een groot netwerk van mensen en organisaties die geloven in de kracht van Positieve Gezondheid. De beweging bestaat uit Limburgse organisaties op het gebied van zorg, het sociale domein, onderwijs en wonen. Zij werken samen om de beweging verder op gang te brengen. De ambitie is om 75% van de Limburgers te bereiken en te laten ervaren wat Positieve Gezondheid voor hen kan betekenen.

Fieldlab Voeding & Gezondheid is in samenwerking met Limburg Positief Gezond een nieuw project gestart: 'Innovatie Ecosysteem Positieve Gezondheid' . Studenten van de onderwijsinstellingen Fontys Venlo, HAS green academy, Gilde Opleidingen en Yuverta gaan samen aan de slag met relevante vraagstukken binnen het thema uit de praktijk. Studenten brengen in kaart welke organisaties, netwerken en gemeenten in de regio werken met Positieve Gezondheid en hoe dit gedachtegoed een bredere plek kan krijgen in de regio. Ze doen onderzoek hoe professionals nog beter kunnen samenwerken en hoe het gedachtengoed beter uitgedragen kan worden. Dit alles in nauwe samenwerking met verschillende professionals uit de praktijk.

 

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down