Het Knabbelpad; versterking van biodiversiteit en gezonde paarden 

22 april 2022

In het Fieldlab Grenszlab bundelen Yuverta, HAS Hogeschool Venlo en Hippisch College Limburg hun krachten. In het project ‘Knabbelpad’ onderzoeken ze samen de biodiversiteit langs bestaande ruiterpaden en bekijken hoe die vergroot kan worden door gebruik te maken van kruiden en planten die gezond zijn voor paarden.  

Allereerst wordt er gekeken welke planten en dieren reeds aanwezig zijn en worden abiotische factoren bepaald zoals grondwaterstand, pH-waarde, nutriëntgehalte en grondsoort. Op basis hiervan wordt bepaald welke kruiden en planten aan het gebied toegevoegd kunnen worden. Plantensoorten die giftig zijn voor paarden of dominant zijn en dus de biodiversiteit verminderen, worden verwijderd.  

Ook organisaties uit de hippische en toeristische sector doen mee. Samen verkennen ze de mogelijkheden voor grensoverschrijdende ruiterpaden en -routes in Euregio Rhein-Maas-Nord. Naast onderzoek naar de biodiversiteit langs ruiterpaden, wordt gekeken naar kansen voor lokale ondernemers en beleving voor toeristen in de regio.  

Het Knabbelpad bevindt zich aan de Kulbergweg in Kronenberg.

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down