Het eerste 'Knabbelpad' geopend

24 juni 2022

Met het doorknabbelen van een eetbaar lint is onlangs het eerste Knabbelpad officieel geopend. In het project Knabbelpad onderzoeken studenten van Yuverta, HAS Hogeschool Venlo en Hippisch College Limburg de biodiversiteit langs bestaande ruiterpaden en bekijken hoe die vergroot kan worden door gebruik te maken van kruiden en planten die gezond zijn voor paarden. Daarnaast wordt gekeken naar kansen voor lokale ondernemers en beleving voor toeristen in de regio.

We kijken terug een inspirerend kennisevent rondom de opening van het Knabbelpad bij Peelbergen Equestrian Centre in Kronenberg. Een mooie avond met positieve energie en veel betrokkenheid.

Na een welkomstwoord door projectleider van het Grenszlab, Nick Poeth, namen 4 betrokken HAS studenten de gasten mee in het project het Knabbelpad. We luisterden naar een aantal inspirerende praktijkverhalen over de thema’s biodiversiteit , de toeristische sector Noord-Limburg en paardengezondheid.
Zo namen gastsprekers Bas v.d. Lisdonk (gemeente Horst aan de Maas) en Cyriel Lendfers (docent Yuverta en imker) ons mee in hun verhaal over biodiversiteit in bermen en hoe wij hier zelf een stukje aan kunnen bijdragen. 
Na een korte pauze sloten Marianne Sloet en Anneke Hallebeek aan om met inspirerende woorden het belang van o.a. gezonde voeding voor paarden te onderstrepen.
“Voor de recreatiesector liggen er veel mogelijkheden als je kijkt naar de 1300 km aan ruiterroute in onze regio” vertelt Angélique Keuven van Limburg Marketing. Zij licht toe dat er binnen onze regio volop kansen zijn voor ondernemers.
Het Knabbelpad bevindt zich aan de Kulbergweg in Kronenberg. 

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down