Voeding & Gezondheid

LEES VERDER
Hoe wonen, werken en leven we in het Noord-Limburg van de toekomst? In dit Fieldlab zoeken we dit uit door samen te werken aan projecten op het gebied van gezondheid, voeding en vitaliteit.

Gezondheid en vitaliteit

Gezondheid en vitaliteit staan centraal in de ambitie van Regio Noord-Limburg. Sterker nog, over een paar jaar wil Noord-Limburg De Gezondste Regio van Nederland zijn. Hierbij wordt gezondheid in de breedste zin van het woord benaderd: niet alleen fysieke en mentale gezondheid of gezonde voeding, maar ook een gezonde omgeving om in te leven, wonen en werken. In het Fieldlab Voeding & Gezondheid gaan we aan de slag met vraagstukken van organisaties uit Noord-Limburg. Denk aan zorginstellingen maar ook aan organisaties uit het bedrijfsleven. We onderzoeken hoe gezondheid een groter en belangrijker deel kan worden van ons dagelijks denken en doen.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

Sluit aan bij een zeer divers netwerk van studenten, onderwijsinstellingen, experts en organisaties uit Noord-Limburg.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

Maak kennis met praktisch en theoretisch geschoolde studenten en verbind hen aan uw organisatie.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

Start nieuwe samenwerkingen en draag vraagstukken uit uw eigen organisatie aan als case voor studenten.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

Kennis en inzichten uit andere Fieldlab-projecten zijn ook voor uw organisatie van toegevoegde waarde.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

Draagt bij aan de realisatie van Noord-Limburg als Gezondste Regio van Nederland.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

Investeer in een nieuwe, gezonde generatie: studenten leren van u en uw organisatie leert van hen.
...

Positieve gezondheid modules

In dit project werken studenten van Fontys Hogeschool Venlo en Gilde Opleidingen samen met onder andere De Zorggroep, Incluzio en Dichterbij. Samen ontwikkeling ze een reeks lesmodules voor organisaties die werken met kwetsbare doelgroepen. De modules helpen de organisaties om de doelgroepen waar ze mee werken te kunnen coachen en motiveren om aan de slag te gaan met een gezondere leefstijl.

De gezondheids-waarde van suikermais

Studenten van de HAS Hogeschool Venlo en Maastricht University Campus Venlo onderzoeken in samenwerking met Mielies Hermans Suikermaïs BV de effecten van suikermaïs op de gezondheid van mensen. De uitkomst van dit onderzoek moet leiden tot een gezondheidspropositie voor suikermais, waarmee het product mogelijk op een nieuwe manier in de markt kan worden gezet.

Projectleider

Josephine Maranus

“Met een achtergrond in projectmanagement en in het begeleiden van diverse organisaties en managers, heb ik de afgelopen jaren bijgedragen aan diverse samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Namens Yuverta leid ik nu het Fieldlab Voeding & Gezondheid, een plek waar we met een open blik en mindset aan de slag gaan met het realiseren van mooie samenwerkingen.

We zoeken in ons Fieldlab niet alleen naar antwoorden op vraagstukken uit het bedrijfsleven: we onderzoeken ook hoe we het maximale halen uit de samenwerking tussen de Noord-Limburgse onderwijsinstellingen. Dit alles in een prettige leer- en onderzoeksomgeving met als doel het versterken van de innovatiekracht van onze regio.”

Let's create and grow

Meer weten of zelf aan de slag?

Heeft u een vraag over de Fieldlabs? Of wilt u bijdragen aan een innovatief project binnen één van de vijf Fieldlabs? Neem contact met ons op en wij kijken wat we voor u kunnen doen.
Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze toekomstige digitale nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down