Technological Innovation & Smart Logistics

LEES VERDER
Hoe ondernemen de Noord-Limburgse maakindustrie en logistieke sector in de toekomst? Hoe houden we deze sectoren bloeiend en hoe versterken we ze? Onderzoek en innoveer met ons mee!

Place to be als het gaat over techniek en logistiek

Als logistieke hotspot zit Noord-Limburg vol kennis over onder andere supply chain management en logistieke planning. Ook barst Noord-Limburg van de talentvolle makers en organisaties in de maakindustrie. Hoe zorgen we ervoor dat we blijven excelleren in deze sectoren? Hoe kunnen we onze kennis omzetten naar innovatieve projecten en samenwerkingen? Hoe zetten we Noord-Limburg nóg prominenter op de kaart als place to be als het gaat over techniek en logistiek?

Multidisciplinair samenwerken, praktisch én theoretisch

In het Fieldlab Technological Innovation & Smart Logistics brengen we alle Noord-Limburgse kennis en kunde op het gebied van techniek en logistiek samen. We zorgen enerzijds dat studenten, onderwijsinstellingen en mkb-ondernemers elkaar ontmoeten. Anderzijds faciliteren we de ruimte en middelen om innovatieve onderzoeken en samenwerkingen op gang te brengen. Door multidisciplinair te werken en aan de slag te gaan met zowel praktische als theoretische vraagstukken, draagt ons Fieldlab bij aan een toekomstbestendige maakindustrie en logistieke sector in Noord-Limburg.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

Zonder financiële investering wordt u onderdeel van deskundig en multidisciplinair netwerk.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

U staat direct in contact met experts en aanstormend talent binnen én buiten uw sector.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

In samenwerking met andere netwerkpartners komt u tot innovatieve oplossingen en antwoorden die direct toepasbaar zijn in uw eigen organisatie.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

U verbindt veelbelovend mbo, hbo en wo talent aan uw organisatie.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

U draagt bij aan een betere doorstroom van studenten naar het bedrijfsleven.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

U draagt bij aan beter onderwijs gericht op de kennis en kunde de nodig zijn binnen uw vakgebied.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

Uw regionale positie en de innovatiekracht van uw bedrijf worden versterkt.
...

CO2e-reductie met CARBON-les

De logistieke sector staat voor een enorme uitdaging: in 2030 moet de koolstofvoetafdruk met 55% afgenomen zijn. Deze uitdaging rust zowel op de schouders van grote ondernemingen, als op die van kleinere bedrijven. Het Fieldlab TISL helpt mkb-ondernemers uit Noord-Limburg om hier actief mee aan de slag te gaan. Met ons programma ’CARBON-les’ begeleiden we u bij het in kaart brengen, meten en reduceren van de CO2e-uitstoot van uw bedrijf.

Supply Chain Development Centre (SCDC)

In de eerste helft van 2022 opent op de Fontys campus in Venlo het Supply Chain Development Centre (SCDC). Dit is een werk- en ontmoetingsplek voor studenten, docenten, ambtenaren en ondernemers die zich bezighouden met supply chain development. Het SCDC nodigt op een inspirerende manier uit tot experimenteren, samenwerken en het delen van kennis.

 

Workshop Employer Branding

De spanning op de arbeidsmarkt is ongekend hoog. Het is lastig om talent te vinden en een grote uitdaging om bestaand personeel te behouden. Hoe bindt en boeit u uw personeel en hoe trekt u nieuw talent aan voor uw organisatie? Kortom: 'employer branding', hoe werkt het nu écht in de praktijk?

Projectleider

Fred Nooijen

“Na vijftien jaar in het technische bedrijfsleven te hebben gewerkt ben ik sinds 2009 werkzaam bij FontysVenlo, op dit moment in de rol van projectleider Human Capital binnen het International Logistiek Expertise Centrum (ILEC). Met een gevarieerde achtergrond in zowel het bedrijfsleven als in het onderwijs, werk ik als projectleider van het Fieldlab Technological Innovation & Smart Logistics aan technische en logistieke innovaties voor de regio Noord-Limburg.

In ons Fieldlab brengen we studenten, ondernemers en andere relevante stakeholders bij elkaar, waardoor een vruchtbare voedingsbodem ontstaat voor creativiteit, vernieuwing en verandering. Van deze wisselwerking plukken zowel studenten als ondernemers vruchten en ontstaan de juiste kennis en skills die nodig zijn voor een nóg sterkere regio.”

Let's create and grow

Meer weten of zelf aan de slag?

Heeft u een vraag over de Fieldlabs? Of wilt u bijdragen aan een innovatief project binnen één van de vijf Fieldlabs? Neem contact met ons op en wij kijken wat we voor u kunnen doen.
Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down