Grenszlab

LEES VERDER
Hoe halen we het beste uit samenwerken met onze buurlanden? In het Grenszlab zoeken onderwijs en ondernemers dit samen uit. Sluit aan bij ons grensoverschrijdende netwerk!

International learning and growing

In Noord-Limburg weten we ontzettend veel. Bijvoorbeeld over duurzaamheid, circulariteit en voeding. Deze kennis zit in de hoofden van onze studenten, in de lesprogramma’s van onze onderwijsinstellingen en in de producten en diensten van onze mkb-bedrijven. Ook weten we allemaal: kennis groeit en wordt sterker als we het delen. Niet alleen binnen Noord-Limburg maar júist met de regio’s om ons heen. Wat kunnen we leren van onze buren? Waar versterkt onze kennis elkaar? Hoe zorgen we voor vruchtbare projecten en toekomstbestendige, internationale samenwerkingen?

Grenzen zijn voor ons een nieuw begin

In het Grenszlab brengen we studenten, onderwijsinstellingen en mkb-ondernemers met elkaar in verbinding. Hierbij laten we grenzen zoveel mogelijk los. In het Grenszlab is een grens namelijk geen einde maar een nieuw begin. Noord-Limburg wordt sterker, aantrekkelijker en gezonder als we samen met onze buurlanden werken aan kennisdeling en innovatie. In het Grenszlab komen deze internationale samenwerkingen tot stand.

Waarom samenwerken met Grenszlab?

Zonder financiële investering wordt u onderdeel van een ambitieus en grensoverschrijdend netwerk.

Waarom samenwerken met Grenszlab?

U staat direct in contact met experts en aanstormend talent binnen én buiten uw vakgebied.

Waarom samenwerken met Grenszlab?

• In samenwerking met andere netwerkpartners komt u tot innovatieve oplossingen en antwoorden die direct toepasbaar zijn in uw eigen organisatie.

Waarom samenwerken met Grenszlab?

U verbindt veelbelovend mbo-, hbo- en wo-talent aan uw organisatie.

Waarom samenwerken met Grenszlab?

U draagt bij aan een betere doorstroom van studenten naar het bedrijfsleven.

Waarom samenwerken met Grenszlab?

U draagt bij aan beter onderwijs gericht op de kennis en kunde de nodig zijn binnen uw vakgebied.

Waarom samenwerken met Grenszlab?

Uw regionale positie en de innovatiekracht van uw bedrijf worden versterkt.
...

Grenszlab International Deal

In dit samenwerkingstraject zorgen mbo-, hbo- en wo-studenten voor versterking van mkb’s in en rond Noord-Limburg. Dit gebeurt in drie verschillende fases en in nauwe samenwerking met de mkb-bedrijven. Het doel van de Grenszlab International Deal is het oplossen van actuele organisatievraagstukken op het gebied van bedrijfsstrategie, bedrijfsvoering, innovatie, duurzaamheid en internationalisering.

Knabbelpad

In dit project bundelen Yuverta, HAS green academy Venlo en Hippisch College Limburg hun krachten.

Ook organisaties uit de hippische en toeristische sector doen mee. Samen verkennen ze de mogelijkheden voor grensoverschrijdende ruiterpaden en -routes in Euregio Rhein-Maas-Nord. Hierbij onderzoeken ze onder andere de biodiversiteit langs de paden, beleving voor toeristen en kansen voor lokale ondernemers.

Student Business Career Society

Tijdens deze workshop worden studenten van verschillende onderwijsinstellingen in Noord-Limburg uitgedaagd op de thema's internationaal ondernemen, strategie en leiderschap. Onder leiding van Joost Dijkstra gaan studenten aan de slag in drie verdiepende workshops. Studenten leren over internationaal ondernemerschap en ontwikkelen nieuwe inzichten en perspectieven over wonen en werken in de grensregio. The Student Business Career Society wordt mede mogelijk gemaakt door Alleviating Science BV, Ondernemend Venlo en de Cross-border Business Development.

Grenszlab Challenge

In dit project werken studenten, bedrijven en de regio samen in een innovatieve en creatieve omgeving. Studenten van verschillende onderwijsinstellingen gaan een challenge met elkaar aan waar ze (grensoverschrijdende) ondernemingsplannen creëren en delen. Door deze samenwerking krijgen studenten een kans om hun vaardigheden te ontwikkelen, te netwerken en in contact te komen met werkgevers uit de regio. Het bedrijfsleven krijgt toegang tot jong talent.

Projectleider

Nick Poeth

“Ik heb bedrijfs- en consumentenwetenschappen gestudeerd en volgde een master in management, economie en consumentenwetenschappen. Sinds 2014 werk ik op Fontys International Business School en doceer ik de vakken Supply Chain Management en Management Accounting.

Als geboren en getogen Venlonaar heb ik de grens met Duitsland de afgelopen jaren van dichtbij zien vervagen. Hoewel die grens al lang niet meer fysiek aanwezig is, bestaat er gevoelsmatig nog altijd een afstand tussen Noord-Limburg en onze oosterburen. Wanneer we aanstormend talent aan onze regio willen verbinden is het van groot belang dat we werken aan het verkleinen van die afstand. Dit doen we in ons Grenszlab. Ons doel? Constructief en grenzeloos samenwerken.”

Let's create and grow

Meer weten of zelf aan de slag?

Heeft u een vraag over de Fieldlabs? Of wilt u bijdragen aan een innovatief project binnen één van de vijf Fieldlabs? Neem contact met ons op en wij kijken wat we voor u kunnen doen.
Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down