Circulaire Transitie

LEES VERDER
In het Noord-Limburgse bedrijfsleven speelt circulariteit een steeds grotere en belangrijkere rol. Hoe zorgen we er samen voor dat we in deze regio straks alles circulair kunnen bedenken en maken?

Maximaal bijdragen aan een circulair Noord-Limburg

Hoe mooi zou het zijn om te leven, werken en ondernemen in een regio waarin circulariteit de norm is? In een Noord-Limburg waar we energie en grondstoffen optimaal gebruiken en waar al onze producten en processen één gesloten cirkel vormen. Natuurlijk duurt het nog even voor we zover zijn, maar tot die tijd willen we graag al zoveel mogelijk bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie. In het Fieldlab Circulaire Transitie brengen we wetenschappers, docenten, studenten en ondernemers daarom samen en stimuleren we kennisdeling en co-creatie op het gebied van circulariteit.

Circulariteit in de breedste zin van het woord

In het Fieldlab Circulaire Transitie benaderen we circulariteit op alle mogelijke manieren en in de breedste zin van het woord. Uiteraard verkennen we de ‘groene’ kant, maar we zien circulariteit ook als basis voor bijvoorbeeld technische productie, de energiesector, glas- en tuinbouw, de bouwsector, mobiliteit, waterveiligheid, de vrijetijdssector en de arbeidsmarkt. In ons Fieldlab focussen we op de Noord-Limburgse agrifood sector, de logistieke sector en de daaraan verbonden maakindustrie.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

Word onderdeel van een netwerk van experts, opleiders, ondernemers en aanstormend talent dat zich bezighoudt met circulariteit.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

Introduceer vraagstukken uit uw eigen organisatie en ga in diverse samenwerkingsverbanden op zoek naar circulaire oplossingen.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

Verbind mbo-, hbo- en wo-studenten vroegtijdig aan uw organisatie.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

Draag bij aan een betere doorstroom van studenten naar het Noord-Limburgse bedrijfsleven.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

Versterk uw positie in de regio en de innovatiekracht van uw organisatie.

Waarom samenwerken met dit Fieldlab?

Wij staan in nauw contact met de andere vier Fieldlabs. Hierdoor worden internationale samenwerkingen of samenwerken in specifieke sectoren eenvoudiger voor u.
...

Fieldlab Circulaire Transitie

Het Fieldlab Circulaire Transitie is op dit moment volop bezig met de opstartfase. Bekijk hier binnenkort het eerste project.

Projectleider

Carla Koopman

“Na twintig jaar werkzaam te zijn geweest in de chemische industrie, leid ik sinds 2020 studenten van Maastricht University op tot engineers. Op de universiteit ben ik onder andere betrokken bij de bachelor Circular Engineering en bij de onderzoeksgroep Circular Chemical Engineering.

De circulaire transitie is een uitdaging voor iedereen die woont, werkt en onderneemt in Noord-Limburg. In het Fieldlab Circulaire Transitie werken we daarom aan het ontwerpen van circulaire materialen, producten en processen. Door intensief samen te werken willen we de transitie waar mogelijk verbeteren en versnellen. In ons Fieldlab combineren we theoretische en praktische kennis met visionaire dromen en down-to-earth oplossingen. Zo dragen we bij aan een nieuwe, commerciële én circulaire werkelijkheid.”

Let's create and grow

Meer weten of zelf aan de slag?

Heeft u een vraag over de Fieldlabs? Of wilt u bijdragen aan een innovatief project binnen één van de vijf Fieldlabs? Neem contact met ons op en wij kijken wat we voor u kunnen doen.
Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down