Fieldlab Future Farming ontwikkelt mini-BrightBox

24 november 2022

In samenwerking met Botany, HAS green academy, Yuverta en Fontys Venlo ontwikkelt het Fieldlab Future Farming een ‘mini-BrightBox’. Een gesloten ruimte waarin laagdrempelig testen worden uitgevoerd en de ideale groeiomstandigheden voor groenten, planten en kruiden worden gecreëerd. Geen teelt in de zon, maar onder LED-lampen met een specifiek lichtrecept.  

Zeven studenten van Fontys Venlo en HAS Green Academy worden de komende periode uitgedaagd om in het kader van hun minor A-systems (High Tech Agricultural Solutions) onderzoek te doen naar de ideale ledverlichting en teeltmethodiek in de mini-BrightBox. Wij zijn erg benieuwd naar hun bevindingen en de resultaten delen wij graag op een later moment. 

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down