Opening Knabbelpad

06/13/2022 20:00 - 23:00

Graag nodigen wij u uit voor een event van het project 'Knabbelpad' op 13 juni bij Peelbergen Equestrian Centre in Kronenberg. Er is een mooi programma voor u samengesteld met enkele topsprekers zoals Marianne Sloet en Anneke Hallebeek, binnen de wereld van biodiversiteit, paardengezondheid en duurzaamheid.

Het 'Knabbelpad' is een van de projecten die vallen onder het Fieldlab Grenszlab. In dit project onderzoeken studenten van Yuverta, HAS Hogeschool Venlo en Hippisch College Limburg samen de biodiversiteit langs bestaande ruiterpaden en bekijken hoe die vergroot kan worden door gebruik te maken van kruiden en planten die gezond zijn voor paarden.

Ook organisaties uit de hippische en toeristische sector doen mee. Samen verkennen ze de mogelijkheden voor grensoverschrijdende ruiterpaden en -routes in Euregio Rhein-Maas-Nord. Naast onderzoek naar de biodiversiteit langs ruiterpaden, wordt gekeken naar kansen voor lokale ondernemers en beleving voor toeristen in de regio.

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down