Energie(k) en duurzaam ondernemen in de agrifood

04/20/2022 17:30 - 21:00

Graag nodigen wij u uit voor de bijeenkomst Energie(k) en duurzaam ondernemen in de agrifood op woensdag 20 april in Villa Flora Venlo.

Er is een mooi programma voor u samengesteld, met een van de beste sprekers binnen de wereld van duurzaam ondernemen en energietransitie: Ruud Koornstra.

Programma in het kort:
- Presentatie toekomstplannen Agroleeft
- Samen eten
- Ruud Koornstra over de energietransitie en duurzaam ondernemen in de agrifood
- Werksessie rondom het project en de Fieldlabs Noord-Limburg
- Borrel

Binnen het Fieldlab Voeding & Gezondheid en Agroleeft proberen we een optimale aansluiting te bereiken tussen het oderwijs en de agrifood sector. Door de lage instroom van jongeren, door de transities in de agrifood sector en door de noodzaak om in te spelen op het ondernemerschap van de toekomst, willen we opnieuw steun vragen aan het samenwerkingsverband en het Rijk voor een groot ontwikkelproject. Graag lichten we jullie de plannen nader toe tijdens deze bijeenkomst.

Onze spreker: Ruud Koornstra
"Duurzaam ondernemen biedt oneindig veel kansen".
Ondernemerschap, politiek en duurzaamheid. Ruud weet er alles van, uit eigen ervaring. Tijdens de Nationale Klimaattop van afgelopen jaar liet hij zich - tegen wil en dank - door premier Rutte benoemen tot de eerste en onbezoldigde 'Nationale Energiecommissaris'.

Koornstra loopt onvermoeibaar heen en weer tussen politiek, bedrijfsleven, milieuorganisaties, wetenschap en innovatieve mkb-bedrijven om de transitie naar een duurzaam Nederland te versnellen. Want volgens Koornstra kan een snelle overgang naar duurzame energie niet alleen het milieu helpen, maar kan groen technologie Nederlands belangrijkste exportproduct worden.

Ruud Koornstra vertelt vol overgave over zijn passie voor duurzaam ondernemen en ontwrichtende transities. Hij is expert op het gebied van Maarschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). "Duurzaam ondernemen biedt oneindig veel kansen, voor een betere wereld en voor ondernemers." Dat heeft hij de afgelopen jaren als geen ander ontdekt.

Wilt u erbij zijn? Meldt u dan uiterlijk 17 april aan via: Event AgroLeeft | 20 april 2022

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down