Een smakelijke burger van krekels

24 juni 2022

Hoe smaakt een burger gemaakt op basis van krekels? De meeste mensen kunnen zich hier (nog) geen voorstelling van maken. HAS University of Applied Sciences, Fontys Venlo en Maastricht University slaan de handen ineen om dit gezamenlijk te onderzoeken binnen het project TastIn; The Taste of Insects.

In dit project worden experimenten uitgevoerd met verschillende doelgroepen, van kinderen tot senioren, om het gewenste smaakprofiel vast te stellen. Dit alles om ons bewust te maken van duurzame en gezonde voeding die het milieu niet verder belast. 
Wist u dat krekels vol eiwitten zitten en zorgen voor minimale uitstoot van broeikasgassen? Bovendien gebruiken ze weinig grondstoffen en hebben geen antibiotica nodig om gekweekt te worden. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met De Krekerij. Zij maken vlees vervangende producten zoals burgers en balletjes van sprinkhanen, krekels en wormen.  
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sonja Floto-Stammen: s.flotostammen@fontys.nl

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down