De Knabbelweide is officieel geopend

2 juli 2024

Afgelopen maandag 1 juli heeft paard Eva het (gras)lint doorgeknabbeld en daarmee het nieuwe gebied voor de knabbelweide geopend. De nieuwe grasmengsels voor de knabbelweide zijn afgelopen 13 juni pas ingezaaid maar het zag er nu al mooi groen en feestelijk uit. Het was prachtig weer en alle partners waren vertegenwoordigd. Een aantal HAS studenten presenteerden hun projecten en studenten van Gilde opleidingen hadden een mooie picknickbank gemaakt.

Gemeente Horst aan de Maas was ook aanwezig. Afgevaardigde Twan Simons heeft het nieuwe bordje voor de Knabbelweide geplaatst en daarmee de weide officieel geopend.

Na het openingswoordje kreeg het paard de tijd om de weide ontdekken en te snoepen van al het lekkers wat er stond. Het paard deed precies wat er al werd verwacht en koos heel selectief wat hij lekker vond. Het publiek genoot van het aanzicht.

Plannen voor de toekomst:

Tijdens de presentaties werd er ook gesproken over de toekomst van het gebied. Studenten presenteerden een plan voor het toevoegen van bomen en struiken en welke soorten kunnen gedijen in dit gebied, zodat in de toekomst nog een Knabbelbos kan worden toegevoegd aan de al bestaande weide en het pad.

Ook is er een plan om het gebied van goede informatie te voorzien, zodat als men het concept wil kopiƫren, dat eenvoudig is. Zo willen studenten laten zien dat biodiversiteit makkelijk te verhogen is en aansporen dat anderen dit plan overnemen.

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down