CO2e-reductie met CARBON-les

4 oktober 2023

Richtlijnen zoals de ‘Corporate Sustainability Reporting Directive’ (CSRD) verplichten bedrijven om vanaf 2024 jaarlijks verslag te doen van hun impact op het milieu. Bedrijven moeten hun directe (SCOPE 1) en indirecte (SCOPE 2) CO2e-emissies rapporteren, maar ook de indirecte emissies veroorzaakt door activiteiten van ketenpartners (SCOPE 3).

Met name door deze laatste variant, krijgt feitelijk ieder logistiek bedrijf met de rapportageplicht te maken! Handig dus om te weten hoe je dit rapporteren goed en efficiënt aanpakt.

Ons programma CARBON-les bestaat uit 4 strategische en 4 operationele workshops. Tijdens de strate­gische workshops brengen we stapsgewijs de CO2e-uitstoot van uw bedrijf in kaart. Tijdens de operationele workshops gaan we dieper in op de CO2e-uitstoot van uw bedrijfsprocessen en kijken we naar mogelijke oplossingen om deze te reduceren. U kunt de workshopreeksen los van elkaar volgen.

Bekijk hier de video over de samenwerking met CTV Intermodal Container Transport, TransMission Weert en Rhenus Logistics: https://youtu.be/EP5UtdOWnYM?si=Om5e-hFgtnt_OTO_

Neem contact op met Fred Nooijen (f.nooijen@fieldlabsnoordlimburg.nl of via 06 25478725) voor een doelgericht stappenplan en laat uw bedrijf voorloper zijn!

Blijf op de hoogte!
Alles weten over de laatste ontwikkelingen op en over de Fieldlabs? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte!
INSCHRIJVEN
De Fieldlabs zijn mede mogelijk gemaakt door De Gezondste Regio. Door middel van co-creatie en samenwerking willen we talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor de regio Noord-Limburg.
crosschevron-down